harta lemne

lemn blackwood africanBLACKWOOD african(Black)
Denumire stiintifica: Dalbergia Melanoxylon (Mpingo)

Blackwood-ul african provine din savana central si sud africana si este considerat a fi printre cele mai dure si dense esente lemnoase din lume. A fost importat si utilizat in Egiptul Antic in urma cu mii de ani si in zilele noastre este deseori folosit pentru pardoseli si instrumente muzicale(chitara, clarinet, oboi etc).

Blackwood-ul african poate ajuta in schimbarile intelectuale si creative ale vietii. Se spune despre acest lemn ca ar fi puternic aliniat cu energia lui Saturn si poate activa ca un canal de comunicare intre fizic si spirit.


lemn verawoodVERAWOOD (Army)
Denumire stiintifica: Bulnesia Sarmientoi (Verawood, Argentine Lignum Vitae)

Verawood este un copac originar din America de Sud, folosit in prepararea farmaceutica a ceaiurilor de plante, dar este folosit si pentru mânere de scule, rulmenți, bucșeși construcția de ambarcațiuni. Culoarea acestui lemn poate varia de la o nuanta pala de galben-olive la verde sau chiar maro inchis. Culoarea lui tinde sa se inchida cu timpul, mai ales datorita expunerii la lumina.


lemn rosewoodROSEWOOD INDIAN(Chocolate)
Denumire stiintifica: Dalbergia Latifolia

Aceasta esenta de lemn ciocolatiu este foarte puternic si greu, suporta un polish excelent si se foloseste in productia de piese de sah si tacuri de biliard. Este de multe ori brazdat de nuante fine de violet si rosu, fiecare piesa avand o culoare unica.

Rosewood-ul indian iti hraneste spiritualitatea si te ajuta sa-ti exprimi dorintele si visele. Aroma de Rosewood indian este in mod traditional folosita contra tensiunii nervoase, frigiditatii si migrenelor. Se spune ca uleiul sau ajuta sistemul imunitar, apara impotriva virusilor si chiar regenereaza celulele. Are chiar proprietatea de a atenua efectele negative ale decalajului orar, inflamatii cutanate si ajuta la relaxare.


lemn artar mapleArtar(
MAPLE) Beige
Denumire stiintifica: Acer campestre / Acer pseudoplatanus

Aceasta esenta cu o nuanta de blond inchis este deseori utilizata la constructia de afumatoare si in artele culinare. Este deasemeni folosit pentru a produce instrumente muzicale precum vioara si chitara.
Se spune ca artarul mentine calitatile de creatie, comunicare, relationare, renastere, insanatosire, frumusete, artistice si abundenta. Atat rebel cat si dur, artarul poate spori atat preocuparile intelectuale cat si cele de invatare. Cunoscul ca "lemnul calatorului", cei care apreciaza schimbarea si miscarea sunt atrasi de acest tip de energie.lemn blackwood tasmanianBLACKWOOD TASMANIAN (Brown)
Denumire stiintifica: Acacia Melanoxylon

Blackwood-ul tasmanian este un lemn dur din padurile Tasmaniei. In ciuda denumirii, culoarea nu este uniform neagra. Datorita insertiilor sale auriu inchis a fost folosit ca o alternativa sustenabila lemnului Acacia Koa din Hawaii.

Este lemnul perfect pentru obiecte decorative si sculpturi. Semintele de Blackwood tasmanian sunt durabile si se pastreaza pentru decenii, facand aceasta esenta lemnoasa delicata usor de plantat.

Culoarea maronie influenteaza mintea si trupul creand senzatia de stabilitate si pace, relaxare si caldura.


lemn teakTEAK WOOD (Teak)

Denumire stiintifica: Tectona Grandis

Aceasta esenta de lemn puternic, de culoarea caramelului, a fost initial utilizata pentru mobila si barci. Lemnul folosit de noi are o vechime de peste 20 de ani si este 100% reciclat, deci nu este taiat nici un copac. Teak-ul este folosit pentru constructia de barci, furnir, sculpturi si alte mici obiecte din lemn.

Arborele Teak este renumit pentru durabilitatea și capacitatea sa de a rezista schimbărilor de vreme și anotimp, cu o capacitatea de a se indoi și nu rupe în timpul vânturilor puternice. Rășina are ulei facand-ul un lemn extrem de rezistent la apă, protejand Teak-ul de descompunere, insecte, si bacterii.